menu close
creativity, credibility and content
creativity, credibility and content

Hoe wij vliegen

Tegenwoordig is je corporate brand belangrijker dan ooit

Consumenten willen weten waar hun producten vandaan komen en (potentiële) medewerkers willen weten dat ze via hun job een verschil maken in de wereld. Daarom is het belangrijk dat je laat zien waar je als bedrijf en als werkgever voor staat. Niet met dure of holle woorden, maar met concrete verhalen, opinies en visies op innovaties en trends die tonen hoe je als bedrijf bijdraagt aan de maatschappij.

In corporate communicatie maken de 3 C’s het verschil tussen een hoogvlieger of een misser: Creativiteit, Credibiliteit en Content. Alleen met deze heilige drievuldigheid bouw je een succesvol corporate brand op.

Wat Wyngs voor jou kan doen

  • Mediarelaties
  • Interne communicatie
  • Employer branding
  • Crisiscommunicatie
  • Brand PR

Mediarelaties zijn als een maatpak: exact op jouw maat gemaakt en bedoeld om lang mee te gaan

‘One size fits all’ is geen goede aanpak voor mediarelaties. Als je een succesvolle relatie wil opbouwen met journalisten, werk je best op maat en via persoonlijk contacten. Sommige boodschappen breng je best via een exclusief interview met een key journalist. Andere topics vergen dan weer een ‘zien is geloven’-aanpak met een persbezoek. Wanneer kies je nu voor welke aanpak? En wie contacteer je best? Wij helpen je om de juiste keuzes te maken en bereiden alles tot in de puntjes voor, op maat van jouw bedrijf.

Interne communicatie moet GOED zijn: Geloofwaardig, Open, Eerlijk en in Dialoog

In de huidige businesswereld verandert alles snel. Daarom is het belangrijk dat je medewerkers de strategische keuzes van je bedrijf begrijpen en meewerken naar een gemeenschappelijk doel. Goede interne communicatie is hierin een essentieel element. Want medewerkers zullen enkel bereid zijn om het beste van zichzelf te geven als ze weten waarvoor ze werken en zich hiervoor gewaardeerd voelen. Transparantie en dialoog zijn hierbij de sleutel tot hoger engagement. Wij zullen je helpen om de impact van je interne communicatie te maximaliseren, interne campagnes uit te denken en nieuwe concepten te introduceren om van je medewerkers ambassadeurs te maken.

Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Als je erin slaagt om het juiste talent aan te trekken én te behouden, heb je een gigantisch concurrentieel voordeel in de huidige krappe arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat als iedereen vecht om hetzelfde talent? Tegenwoordig zijn een state-of-the-art jobsite of creatieve jobadvertenties lang niet meer voldoende. Voor ons is een succesvol employer brand de perfecte combinatie van drie factoren: strategische externe communicatie die je onderscheidt van je concurrentie, een sterke interne communicatie die van je medewerkers ambassadeurs maakt en efficiënte rekruteringstools. Wyngs helpt je om deze elementen op één juiste lijn te zetten om van jouw bedrijf een gegeerde werkgever te maken.

Het kan Murphy niet schelen dat het vrijdagnamiddag is!

Een crisis komt nooit gelegen. Dat is gewoon een feit. En als het noodlot toeslaat, zijn snelheid, daadkracht en een goede voorbereiding essentieel om je staande te houden in die stressvolle momenten. Wyngs ontwikkelt daarom samen met jou een crisiscommunicatieplan en een praktische toolkit op jouw maat voor als Murphy aanklopt en staat uiteraard ook voor je klaar met strategisch en hands-on support tijdens een crisis.

Adverteren is zeggen dat je goed bent, PR is iemand anders dat voor je laten zeggen

Eén ding is zeker: journalisten zijn allergisch voor commerciële verhalen die verkocht worden als nieuws. Als ze nog maar een vleugje reclame ruiken, zullen ze je boodschap compleet negeren en mogelijk zelfs negatief reageren. Je hebt dus een authentiek verhaal nodig dat relevant is voor het doelpubliek van de media EN tegelijk gelinkt is aan je product zodat je er positieve publiciteit uithaalt. Geen sincecure! Gelukkig heeft Wyngs de creatieve en strategische out-of-the-box-aanpak, expertise en kennis van het medialandschap die je nodig hebt om het perfecte verhaal voor jou te vinden.